Busca Raons. Sessions de Blogs&Docs

Blogs&Docs obre un nou espai de programació amb l’objectiu de donar visibilitat a creadors catalans vinculats al cinema documental. Sota el títol de Busca Raons es realitzaran sessions de pel·lícules recents, acompanyades de col·loquis, amb la voluntat d’enfortir el teixit cultural local.

Vivim en una societat global que transforma, a vegades devora, el nostre entorn. Fenòmens com el turisme de masses o el costat més salvatge del capitalisme deconstrueixen la nostra societat. Desde la perspectiva cultural, l’enorme pes del mainstream, la precarització de la indústria local, així com la complexitat transversal del gaudi cultural contemporani, ubiquen tant els creadors com el públic en un territori de rumb incert. Les sessions Busca Raons pretenen ser un petit però ferm contrafort a totes aquestes vicissituds i interrogants.

El cinema documental és un infinit camí de pedres d’en Polzet, és la fona de David llençada en loop. A Blogs&Docs el cuidem desde 2006, entenent-lo com a pràctica contemporània complexa, rica i híbrida. En aquesta nova finestra d’exhibició en destacarem mirades i creacions singulars. En el marc de Busca Raons difondrem un cinema documental proper, que ens connecti i entrellaci. Pel·lícules programades:

Kafeneio, Núria Giménez Lorang
Descanse en paz, Mr. Hopper, Aurelio Medina, Daniel García
Dos sueños después, Pilar Monsell
Casa de ningú, Ingrid Guardiola
Elucubracions audiovisuals de Marla Jacarilla
Carèlia, internacional amb moviment, Andrés Duque
Hausen, Quimu Casalprim
Out of the gardens, Quimu Casalprim
Las cruces, Carlos Vásquez, Teresa Arredondo
Manel Raga. Sis curtmetratges